Coronavirus

Afspraak bij een polikliniek in het Punt voor Parkinson?

Vanwege het nieuwe coronavirus gaan in principe de gemaakte afspraken niet door. We bekijken per afspraak wat we kunnen doen:

  • Een telefonische afspraak maken
  • De afspraak verplaatsen naar een ander moment (vanaf 1 April a.s, zal opnieuw bekeken worden of er dan weer afspraken gepland kunnen gaan worden)
  • Bij een spoedeisende klacht kunt u naar PVP komen, mits er geen klachten zijn die zouden kunnen passen bij een corona infectie (koorts, hoesten en/of kortademigheid). Als er een spoedeisende klacht is en u wel mogelijke infectieverschijnselen heeft, moet u vooraf contact opnemen met de polikliniek van PVP, die u dan zal vertellen waar u gezien kunt worden.

We bellen daarom alle patiënten die binnenkort een afspraak hebben om deze mogelijkheden te bespreken.

Geen handen schudden

Het voelt misschien een beetje vreemd, maar we schudden even geen handen meer om u te begroeten. Dit helpt mee om te voorkomen dat we het virus verspreiden. Blijf wel goed uw handen wassen.

Welke maatregelen neemt het Punt voor Parkinson tegen het virus?

Alle Punt voor Parkinson-medewerkers houden zich uiteraard aan de basishygiëne: handen wassen en beschermend materiaal en kleding dragen als dat nodig is. Dit gebeurt altijd al. Extra beschermende maatregelen zijn op dit moment niet nodig.

Er zijn momenteel geen medewerkers van het Punt voor Parkinson die in gebieden zijn geweest waar veel besmettingen zijn vastgesteld. Ook zijn er momenteel geen medewerkers met ziekteverschijnselen die op een infectie met Corona zouden kunnen wijzen.

Medewerkers mogen geen zakelijke reizen meer maken. Congressen, symposia en werkbezoeken in binnen- en buitenland zijn niet meer toegestaan. Ook mogen ze geen privéreizen maken naar risicogebieden. En we vragen iedereen zo min mogelijk te reizen en zo min mogelijk bezoek te ontvangen dat daarvoor moet reizen.

Meer informatie. 

Meer informatie staat op de website van het RIVM.