Coronavirus

Gewijzigde bereikbaarheid van het Punt voor Parkinson vanaf 23 maart 2020

In verband met het corona virus is er een gewijzigde bereikbaarheid.

• Telefonisch bereikbaar:

 In de ochtend van 10 tot 12 uur.

In de middag van 13:15 tot 15 uur

of via de mail: info@puntvoorparkinson.nl.

• Voor dringende problemen buiten deze bereikbaarheid kan uw huisarts de dienstdoende neuroloog bereiken via de telefoniste van het ziekenhuis: 

UMCG is dit op telnr. 050-3616161 Contactpersonen: prof. Van Laar, neuroloog of drs. Steendam, PA.

bent u onder behandeling van een neuroloog vanuit het MZH is dit op telnr. 050-5245245. Contactpersoon: drs van der Meulen, neuroloog

• In de avond, nacht en in het weekend kan de huisarts of specialist voor spoedeisende zaken contact opnemen met de dienstdoende neuroloog van een van beide ziekenhuizen, patiënten met behandelaar vanuit het UMCG op 050-3616161 en patiënten onder behandeling van een neuroloog vanuit het MZH op telnr. 050-5245245• Voor dringende problemen, buiten deze bereikbaarheid kan uw huisarts de dienstdoende neuroloog bereiken via de telefoniste van het ziekenhuis: – -bent u onder behandeling van een neuroloog vanuit het UMCG is dit op telnr. 050-3616161 Contactpersonen: prof. Van Laar, neuroloog of drs. Steendam, PA. – bent u onder behandeling van een neuroloog vanuit het MZH is dit op telnr. 050-5245245. Contactpersoon: drs van der Meulen, neuroloog

Afspraak bij een polikliniek in het Punt voor Parkinson?

Vanwege het nieuwe coronavirus gaan alle geplande poliklinische afspraken niet door. Het secretariaat van Punt voor Parkinson zal u hierover bellen, waarbij er een 4 alternatieve mogelijkheden zijn:

  • Een telefonische afspraak
  • Een afspraak via beeld bellen (kan alleen als u een e-mail adres heeft en een computer/ipad of smartphone met camera heeft). U krijgt daarvoor dan een uitnodiging per mail
  • Een nieuwe poliklinische afspraak, die op zijn vroegst vanaf 1 Juni a.s. gepland kan gaan 
  • lsnog een afspraak op de polikliniek van het UMCG of het MZH bij spoedeisende klachten en symptomen. U kunt dit dan aan de secretaresses duidelijk maken, mits er geen klachten zijn die zouden kunnen passen bij een corona infectie (koorts, hoesten, keelpijn en/of kortademigheid). Als er een spoedeisende klacht is en u wel mogelijke infectieverschijnselen heeft, moet u vooraf contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek van Punt voor Parkinson, die u dan zal vertellen waar u gezien kunt worden.

Welke maatregelen neemt het Punt voor Parkinson tegen het virus?

We bellen daarom alle patiënten die binnenkort een afspraak hebben om deze mogelijkheden te bespreken.

Geen handen schudden

Het voelt misschien een beetje vreemd, maar we schudden even geen handen meer om u te begroeten. Dit helpt mee om te voorkomen dat we het virus verspreiden. Blijf wel goed uw handen wassen.

Alle Punt voor Parkinson-medewerkers houden zich uiteraard aan de basishygiëne: handen wassen en beschermend materiaal en kleding dragen als dat nodig is. Dit gebeurt altijd al. Extra beschermende maatregelen zijn op dit moment niet nodig. Er zijn momenteel geen medewerkers van het Punt voor Parkinson die in gebieden zijn geweest waar veel besmettingen zijn vastgesteld. Ook zijn er momenteel geen medewerkers met ziekteverschijnselen die op een infectie met Corona zouden kunnen wijzen. Medewerkers mogen geen zakelijke reizen meer maken. Congressen, symposia en werkbezoeken in binnen- en buitenland zijn niet meer toegestaan. Ook mogen ze geen privéreizen maken naar risicogebieden. En we vragen iedereen zo min mogelijk te reizen en zo min mogelijk bezoek te ontvangen dat daarvoor moet reizen.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van het RIVM.