Sail4Parkinson

Sail4Parkinson 12 juni 2020 gecanceld

Vanwege de COVID-19 maatregelen zijn we helaas genoodzaakt om de sail4Parkinson dit jaar definitief niet door te laten gaan. Dit betreuren we ten zeerste aangezien dit een extra feestelijke editie zou gaan worden vanwege het 5 jarig jubileum. We hopen volgend jaar de 5e editie extra feestelijk te vieren samen met jullie als deelnemer en in goede gezondheid. Het evenement zal worden verplaatst naar een nog nader te bepalen moment, we gaan ons nu voorbereiden op de volgende editie van Sail4Parkinson in 2021, zodra het organiseren van evenementen weer mogelijk is zullen we een nieuwe datum bekend maken.

Wat is Sail4Parkinson?

Sail4Parkinson is een zeiltocht, opgezet om fondsen te werven voor onderzoek naar nieuwe behandelingen voor de ziekte van Parkinson. Deze sensationele tocht wordt gemaakt met Lemsteraken, waarmee traditie en natuur samenkomen. Sail4Parkinson wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van Punt voor Parkinson.

Op onze Facebookpagina vindt u filmpjes van Sail4Parkinson 2018. Het was een prachtige dag met 11 boten en meer dan 100 deelnemers.

 

Waarom Sail4Parkinson?pvp3

Het aantal patiënten met de ziekte van Parkinson stijgt snel. Momenteel zijn er 50.000 patiënten met de ziekte van Parkinson in Nederland en de verwachting is dat binnen 10 jaar dit aantal oploopt tot 75.000 patiënten. Daarom is er een dringende behoefte aan nieuwe behandelingen, die hopelijk de ziekte kunnen afremmen en/of stoppen. Door mee te doen aan Sail4Parkinson steunt u het onderzoek en kunt u een geweldige dag beleven met uw organisatie, bedrijf of vrienden.

Bovendien heeft bewegen een positieve invloed op patiënten met de ziekte van Parkinson en dat geldt natuurlijk voor iedereen!

De lange film, met meer informatie en uitleg over Punt voor Parkinson vindt u hier.

 

Achtergronden Punt voor Parkinson

Punt voor Parkinson is het expertisecentrum voor patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme in Groningen. Het is een vernieuwend initiatief waarin alle parkinsonzorg vanuit het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen is gebundeld. Zo kan op het hoogste niveau zorg, onderwijs en wetenschap voor deze aandoening geboden worden. Deze vorm van samenwerking is grensoverschrijdend, omdat alle niveaus van zorg hierin samenkomen; van thuiszorg tot academische topzorg. Ook de samenwerking met Zorggroep Groningen is uniek en biedt vele voordelen. Het initiatief wordt dan ook van harte ondersteund door alle betrokken zorgverzekeraars.

 

IMG_6801Vrienden van Punt voor Parkinson

Door mee te doen met Sail4Parkinson wordt u of uw bedrijf/organisatie ‘Vriend van Punt voor Parkinson’. Dat betekent dat we u regelmatig op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van de ziekte van Parkinson.

Donatie

Als u niet meevaart op 12 juni is het uiteraard ook mogelijk te doneren voor het goede doel via: www.vriendenpvp.nl/doneren of direct op rekeningnummer NL66INGB 0007 3407 62 t.n.v. Stichting vrienden van PvP.

 

Hartelijke groet namens de commissie Sail4Parkinson,

Prof. dr. Teus van Laar, Neuroloog
Drs. Elien Steendam, Bewegingswetenschapper/PA neurologie

Velden met een * zijn verplcht.