Apotheken waar wij hier in het Noorden intensief mee samenwerken, ondersteund door Menzis

Als u de ziekte van Parkinson heeft, komt er een moment dat u niet zonder medicijnen kunt. Bijvoorbeeld wanneer uw klachten het dagelijks functioneren beperken. Het wel of niet innemen van medicijnen kan het verschil maken. De apotheek neemt binnen Punt voor Parkinson een belangrijke plaats in. Medicijngebruik bij de ziekte van Parkinson is maatwerk. De apotheker is daarom nauw betrokken bij uw behandeling en helpt u onder andere met het instellen en/of optimaliseren van uw medicatie.

De rol van de apotheker

Pillen slikken lijkt eenvoudig, maar toch is het vaak moeilijk te organiseren. U moet regelmatig én op verschillende tijdstippen medicatie innemen. Daarnaast slikt u misschien ook medicijnen voor andere klachten of aandoeningen. De apotheker zorgt ervoor dat de Parkinson medicatie die u slikt, goed is afgestemd op de andere medicijnen. Ook denkt de apotheker mee over de noodzaak van de in te nemen medicatie, doseervormen en toedieningstijden.

Medicatievoorziening thuis en in de kliniek

Bent u opgenomen in Punt voor Parkinson? Dan zorgt de apotheek van het Martini Ziekenhuis voor uw medicatie. Woont u thuis? Punt voor Parkinson heeft met veel  gespecialiseerde apotheken bij u in de buurt afspraken gemaakt over de medicatievoorziening voor parkinsonpatiënten. Deze apotheken hebben een nauwe samenwerking met Punt voor Parkinson zodat uw zorg beter op u persoonlijk kan worden afgestemd. Geschoolde apothekers en assistenten zullen u zo goed mogelijk ondersteunen bij de organisatie van uw medicatie. 

Heeft u vragen, is er iets niet duidelijk? Vraag naar de gespecialiseerde Parkinson medewerker!

Persoonlijk advies

U gebruikt langdurig medicijnen. Wij controleren regelmatig of de medicijnen en doseringen nog steeds passen. Uw wordt hiervoor uitgenodigd op het spreekuur in Punt voor Parkinson of bij de uw eigen apotheker. Hebt u vragen over uw medicijnen? Neem zelf contact op om uw vragen te bespreken.

Apothekers

Clementine Stuijt, werkzaam op de polikliniek van Punt voor Parkinson

Sjoukje Potijk, werkzaam in het Martiniziekenhuis

Vergoeding zorgverzekeraar

Medicatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het valt echter wel onder het eigen risico. Enkele medicijnen worden deels of niet vergoed, uiteraard wordt u hier door de apotheker van op de hoogte gesteld.

Meer informatie over de vergoeding van uw medicatie vindt u op de website van uw zorgverzekeraar. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Meer informatie

https://richtlijnen.nhg.org/multidisciplinaire-richtlijnen/polyfarmacie-bij-ouderen

Onderwijs en nascholingen

Geen evenementen gevonden!