1e Dutch Parkinson Scientists congress een groot succes

collage van fotos congres

DPS is een vereniging die dit jaar is opgericht op 17 april 2021 en valt onder de Parkinson alliantie. De Parkinson alliantie bestaat uit een aantal (deel) organisaties en maakt zich hard voor de strijd, in de breedste zin van het woord, tegen de ziekte van Parkinson. Een ander onderdeel van de Parkinson alliantie is bijvoorbeeld ParkinsonNL. ParkinsonNL is de laatste tijd erg veel in het nieuws en op de TV met bekende Nederlanders met Parkinson als Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid.

DPS is de wetenschappelijke tak van de alliantie en is een organisatie van alle wetenschappers die zich bezighouden met Parkinson, en heeft o.a. concrete doelen als:

  • het afremmen en stoppen van de ziekte,
  • verminderen van nieuwe patiënten en
  • om mensen met Parkinson een beter leven te geven.

Vanuit het Punt voor Parkinson is Prof dr. Teus van Laar bestuurslid van DPS en was op dit eerste congres dagvoorzitter.

Het eerste congres was een groot succes, er waren veel wetenschappers uit heel Nederland aanwezig en het enthousiasme was groot om het gezamenlijke doel aan te pakken. De ‘Groninger wetenschappers’ waren goed vertegenwoordigd. Dr. Sygrid van der Zee en Hanna Slomp hebben een mooie presentatie gegeven over hun onderzoek. Daarnaast waren er posters/posterpresentaties van Sofie Slingerland, Giovanni Scaglion en Emile d’Angremont en waren veel onderzoekers aanwezig om de krachten te bundelen en zich hard te maken voor de strijd tegen de ziekte van Parkinson. Meer informatie over de onderzoekers en het onderzoek is te vinden op deze website onder wetenschap.