1e Editie Music4Parkinson

Geïnteresseerd in goede muziek en daarmee een goed doel ondersteunen?  Dan ben u bij ons aan het goede adres. Dit najaar starten we met een nieuwe activiteit, nl. een jaarlijks terugkerend muzikaal event onder de naam: music4parkinson. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan onderzoek en zorg uitgevoerd door de Punten voor Parkinson (PVP), regionale expertise centra gericht op een optimale behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson (inmiddels in Groningen, Friesland en Twente, en in oprichting in Nijmegen en Leiden). 

Het eerste concert is op 8 Oktober 2022 in Groningen om 19.30 uur in de Martinikerk aldaar. 

Hier zal onder de bezielende leiding van Teus van Laar, neuroloog en initiator van de PVP centra, en tevens amateur-organist,  een workshop over het orgel worden gegeven. Hierbij zal de werking van het orgel worden gedemonstreerd met live beeld en geluid, zal er iets over de geschiedenis van het orgel in de Martinikerk verteld worden en krijgt u een aantal prachtige orgelwerken te horen, o.a. van Bach, waarbij de klankkleuren van dit unieke instrument zullen worden gedemonstreerd, variërend van fluisterend en oorstrelend tot bulderend en vol op het orgel. 

Het hoofdorgel van de Martinikerk, door de Volkskrant als mooiste orgel van de wereld uitgeroepen, is met 3500 pijpen een van de grootste Barok orgels van Noord-Europa. Orgelliefhebbers van over de hele wereld komen naar Groningen om dit instrument te horen of erop te spelen, en naar wij hopen ook u op 8 Oktober a.s.

Kortom, een unieke kans om eens een dergelijk instrument van dichtbij te ervaren. Aan het einde van deze avond is er een borrel en kunt u een vrijwillige donatie doen aan PVP via de QR code.

QR code

Wij hopen van harte op uw komst.

 

Team Punt voor Parkinson Groningen

 

Waar en wanneer

8 oktober Martinikerk

19:30 – 22:00 uur

 

Programma

19:30 – 20:00 uur Introductie (Martini) orgel

20:00 – 20:30 uur Pauze

20:30 – 21:15 uur Div. orgelwerken  (o.a Bach)

21:15 – 22.00 uur Afsluitende borrel