Patiënteninformatie

Punt voor Parkinson is hét specialistisch centrum voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme in Noord-Nederland. Het doel is om u de beste zorg te kunnen bieden vanuit één locatie.

Punt voor Parkinson heeft een locatie in Groningen en Friesland.

Bent u onder behandeling bij één van de aangesloten ziekenhuizen (MCL Leeuwarden, het UMCG of het Martini Ziekenhuis Groningen), dan krijgt u van uw neuroloog een verwijzing naar de dichtstbijzijnde locatie .

Patiënten elders uit Noord-Nederland worden behandeld door de neuroloog in het eigen ziekenhuis. Wanneer de problemen met de ziekte complex worden, kan uw neuroloog u doorverwijzen naar Punt voor Parkinson. Ook kan Punt voor Parkinson uw neuroloog ondersteunen en adviezen geven.

Meer informatie over de behandelingen leest u hier.

Patiëntenfolders over voeding en medicijnen leest u hier.

 

De beste Parkinsonzorg vanuit één locatie

Heeft u de ziekte van Parkinsonzorg, dan wilt u de beste zorg en behandeling ontvangen. In Punt voor Parkinson werken specialisten uit het ziekenhuis en ouderenzorgorganisaties samen om parkinson- en parkinsonismepatiënten in Noord-Nederland de best mogelijke zorg te bieden. Samen doen wij er alles aan om de levenskwaliteit van onze patiënten te verbeteren. Dat doen wij vanaf één centrale locatie in Maartenshof en Noorderbreedte. U kunt hier terecht voor een bezoek aan de poli.

In Maartenshof kunt u ook terecht voor Parkinsondagbehandeling en op de Long Stay. Beide locaties kennen een Parkinson Kliniek voor kortdurende opname.

 

Alle zorg op één plek

Als u te maken krijgt met parkinson of parkinsonisme, is het belangrijk dat u behandeld wordt door deskundige zorgverleners. Natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Op onze locaties zit alle zorg op één plek. Hier vindt u alle behandelaars die zijn aangesloten bij het PPNN (Parkinson Platform Noord-Nederland). Zoals neurologen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, thuiszorgmedewerkers en paramedici/therapeuten die zijn aangesloten bij het landelijke ParkinsonNet. Iedereen heeft vanuit de eigen discipline een eigen taak en verantwoordelijkheid, maar samen hebben we één doel: samenwerken om optimale zorg te verlenen.

 

Wat zijn de voordelen van Punt voor Parkinson?

  • U krijgt specialistische zorg. Bij ons werken mensen met kennis van zaken.
  • De zorg wordt dicht rondom u georganiseerd en de lijnen zijn kort.
  • Wij kennen uw situatie en uw vragen. Bij ons weet u wat u kunt verwachten.
  • Vanaf het moment dat de diagnose is gesteld in het ziekenhuis, krijgt u alle zorg, behandeling en eventuele opname op één adres.
  • Wij hebben een afdeling voor kort en lang verblijf.
  • Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
  • Wij zijn bereikbaar voor uw vragen of zorgen.

 

Punt voor Parkinson voor alle soorten zorg

Heeft u niet de zorg in ons behandelcentrum nodig? Maar wilt u wel verzekerd zijn van de kennis van Punt voor Parkinson? Uw behandelaar kan bij ons terecht voor ondersteuning in kennis en kunde. Zodat u, ook in uw vertrouwde omgeving, kunt rekenen op deskundige zorg.