Onze missie en visie

Wat maakt Punt voor Parkinson zo bijzonder? En waarmee onderscheiden wij ons van andere zorginstellingen? Onze kernwaarden bepalen hoe wij functioneren en tonen onze verbondenheid met de zorg voor parkinsonpatiënten en de daarvoor noodzakelijke activiteiten. We onderscheiden ons in specialistische zorg, multidisciplinaire samenwerking en ons streven om te blijven innoveren.

Onze visie

De ziekte van Parkinson is niet te genezen. Het multidisciplinaire team van Punt voor Parkinson streeft ernaar om de kwaliteit van leven te verbeteren. Wij zoeken met u naar mogelijkheden om de gevolgen van de ziekte te beperken en belemmeringen door de ziekte te overwinnen.

Onze missie

Wij streven naar de beste zorg voor patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. Op één adres en zo dicht mogelijk bij huis. Deze zorg leveren wij samen met andere zorgaanbieders. Eén van de doelen van onze zorg is dat patiënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Wanneer opname nodig is om problemen in de thuissituatie op te lossen, bieden we klinische opname aan.

We hebben kennis van zaken en volgen de nieuwste ontwikkelingen. We behandelen onze patiënten in een vertrouwde sfeer en omgeving, waarin ruimte is voor elke vraag of zorg.

 

Kernwaarden

Specialistische zorg

Wij leveren specialistische zorg aan patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. Daarnaast is Punt voor Parkinson het kenniscentrum voor de totale keten van zorgaanbieders in de noordelijke regio’s. Onze medewerkers weten veel van de ziekte, hebben ervaring met de behandeling en begeleiding van parkinsonpatiënten en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, en passen die ook toe. Zij hebben veel contacten met behandelaars en onderzoekers op het gebied van Parkinson, zowel in Nederland als daarbuiten.

 

Multidisciplinaire samenwerking

Punt voor Parkinson is gebaseerd op multidisciplinaire samenwerking: samen met neurologen, verpleegkundigen, paramedici, huisartsen en thuiszorginstellingen ‘bouwen’ we een parkinsonzorgnetwerk om de patiënt heen, met het expertisecentrum als kern.

Multidisciplinair betekent óók dat de zorg samen met de patiënt invulling krijgt. Binnen ons centrum is diagnostiek en behandeling onder één dak gehuisvest. Daarbij maken we gebruik van een goed digitaal patiënten-informatiesysteem.

In Noord-Nederland betekent multidisciplinaire samenwerking dat Punt voor Parkinson advies en ondersteuning kan bieden aan behandelaars in de thuissituatie, leden van ParkinsonNet en leden van PPNN (Parkinson Platform Noord-Nederland).

 

Blijvend innoveren

Punt voor Parkinson is onderscheidend en uniek in (Noord-)Nederland. Met een nieuwe kijk op zorg wordt gespecialiseerde zorg geboden aan parkinsonpatiënten in de noordelijke regio’s. De vernieuwing komt tot uiting in de ontwikkeling, het geven van zorg en de samenspraak met patiënten, onder meer met de Parkinson Vereniging. Daarbij maken we gebruik van wetenschappelijk onderzoek, kennisuitwisseling, de nieuwste behandel- en medicatietechnieken en ICT-communicatiesystemen.