Punt voor Parkinson ontvangt 500ste patiënt

Punt voor Parkinson is nog maar 3 maanden open en heeft al de 500ste patiënt mogen ontvangen. Op 18 mei jongstleden ging het Expertisecentrum voor de ziekte van Parkinson, een initiatief van het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen, open in Maartenshof. De organisatie is trots op wat er nu al staat en met wat er is bereikt in drie maanden tijd. Daarom wilde de organisatie mevrouw De Vries-de Vlas, de 500ste patiënt, in het zonnetje zetten met een bosje bloemen en mochten wij een paar vragen stellen.

Het is voor mevrouw De Vries-de Vlas de eerste keer dat ze voor een afspraak in Punt voor Parkinson is. “Tot nu toe ging ik altijd naar het UMCG. Het was even zoeken om hier te komen, maar ik heb het gevonden!”

“Sinds 3 jaar heb ik de ziekte van Parkinson en ging voor afspraken naar de afdeling Neurologie in het ziekenhuis. Daar zie je veel verschillende patiënten voorbij komen, waar ik soms wat verdrietig van werd. Hier in Punt voor Parkinson zie je alleen maar mensen met de ziekte van Parkinson. Dat is natuurlijk ook niet leuk, maar het levert meer herkenning en daarmee een soort vertrouwd gevoel op.”

Punt voor Parkinson is een expertisecentrum voor mensen met de ziekte van Parkinson en mevrouw De Vries-de Vlas vindt dat positief. “Het is zowel voor jullie, de organisatie, als voor ons, de patiënten, een stuk efficiënter.” Daarbij hoopt mevrouw hier vaker dezelfde gezichten te zien. “Op dit moment gaat het goed met mij, dus hoef ik niet zo vaak op afspraak te komen, maar ik weet niet hoe dat er in de toekomst uit gaat zien. In het UMCG zag ik eigenlijk elke keer een andere arts. Daar had ik ook vertrouwen in, maar het geeft een goed gevoel om een band op te kunnen bouwen met een arts en een verpleegkundig specialist.”