Training PPEP4all voor Parkinsonpatiënt en partner in september van start

Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociale gevolgen. Dit heeft invloed op het leven van de patiënt, maar ook van de partner.

Beide kunnen er baat bij hebben om de training PPEP4all te volgen. PPEP staat voor Patiënt Partner Educatie Programma en is erop gericht om de patiënt en de partner beter om te leren gaan met de gevolgen van de ziekte.

De training gaat van start in september 2017.

De bijeenkomsten
De PPEP-training bestaat uit negen wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband van 6 tot 8 deelnemers. Er zijn aparte groepen voor patiënten en partners. Alleen de eerste bijeenkomst is een gezamenlijke bijeenkomst. Ook als u geen partner heeft of als u zonder uw partner mee wilt doen, kunt u zich aanmelden voor de training. Elke sessie heeft een eigen onderwerp. Voorbeelden van onderwerpen zijn gezondheidsbevordering, stressmanagement, omgaan met angst en depressie, sociale vaardigheden en sociale ondersteuning.

Praktische informatie
De training wordt gegeven bij Zorggroep Groningen, locatie Maartenshof, Schaaksport 100-101, Groningen. Kosten voor deelname zijn € 80, euro p.p. Deelnemers worden gevraagd het handboek Patiënten Educatie Programma Parkinson aan te schaffen. Dit boek kost €26,50 en is te verkrijgen bij bol.com (exemplaar voor de patiënt ISBN 9789089532541, exemplaar voor de partner 9789089532534).

Aanmelden
Aanmelden voor de training kan bij Brechtje Abma via 050 535 4485 / b.abma@zorggroepgroningen.nl of Mariette Maarsingh via 050 535 4519 / m.maarsingh@zorggroepgroningen.nl

Meer informatie
Meer informatie over de training leest u in de folder PPEP.