Coronavirus

Afspraak bij een polikliniek in het Punt voor Parkinson?

Het Punt voor Parkinson start langzaam de reguliere zorg weer op. Om de zorg veilig te kunnen blijven aanbieden hebben we alle maatregelen genomen die noodzakelijk zijn:

  • De ingang is verplaatst. U kunt uw auto parkeren op de bekende Punt voor Parkinson parkeerplaatsen De ingang bevindt zich bij Schaaksport 202 (een inham eerder). U kunt dan via het terras direct naar binnen in de wachtkamer.
  •  We zullen een dubbele screening uitvoeren door u vooraf te bellen om te vragen of er luchtwegklachten aanwezig zijn. Daarnaast zult u bij de ingang worden gescreend door een COVID-19 vrijwilliger. Indien u of uw begeleider verdachte Corona klachten heeft, kunt u de polikliniek van het Punt voor Parkinson niet bezoeken.
  • De wachtkamer is aangepast. We handhaven hierbij strikt de 1.5 meter afstand en we zijn streng als het gaat om (hand)hygiëne (desinfecteren bij binnenkomst en vertrek , voordat u deurkrukken en dergelijke vastpakt). We vragen u zoveel mogelijk alleen te komen, of met hoogstens 1 begeleider, gezien de beperkte ruimte in de wachtkamer door de 1.5 meter afstand regel.

Wij vragen voor deze maatregelen uw begrip en medewerking!

Daarnaast geldt nog steeds dat we per polikliniek afspraak kijken we hoe we u het beste kunnen helpen:

  • Met een telefonische afspraak of een videoconsult
  • met een afspraak op korte- danwel lange termijn in het Punt voor Parkinson

Welke maatregelen neemt het Punt voor Parkinson tegen het virus?

We bellen daarom alle patiënten die binnenkort een afspraak hebben om deze mogelijkheden te bespreken.

Geen handen schudden

Het voelt misschien een beetje vreemd, maar we schudden even geen handen meer om u te begroeten. Dit helpt mee om te voorkomen dat we het virus verspreiden. Blijf wel goed uw handen wassen.

Alle Punt voor Parkinson-medewerkers houden zich uiteraard aan de basishygiëne: handen wassen en beschermend materiaal en kleding dragen als dat nodig is. Dit gebeurt altijd al. Extra beschermende maatregelen zijn op dit moment niet nodig. Er zijn momenteel geen medewerkers van het Punt voor Parkinson die in gebieden zijn geweest waar veel besmettingen zijn vastgesteld. Ook zijn er momenteel geen medewerkers met ziekteverschijnselen die op een infectie met Corona zouden kunnen wijzen. Medewerkers mogen geen zakelijke reizen meer maken. Congressen, symposia en werkbezoeken in binnen- en buitenland zijn niet meer toegestaan. Ook mogen ze geen privéreizen maken naar risicogebieden. En we vragen iedereen zo min mogelijk te reizen en zo min mogelijk bezoek te ontvangen dat daarvoor moet reizen.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van het RIVM.